MARCUS REZAK – TRUTH IN SOUND (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Color Red

 

We krijgen hier bij ‘Rootstime’ al sinds jaar en dag allerlei soorten muziek aangereikt vanuit de hele wereld, maar Amerika blijft daarbij toch één van de belangrijkste leveranciers. Blues, pop, jazz, country, bluegrass en rock zijn de de belangrijkste muziekgenres die aan bod komen maar ook progressieve rockmuziek zit regelmatig in de stapel cd’s waarover wij recensies plegen te schrijven.

Zo behoort ook de EP “Truth In Sound” van zanger-gitarist Marcus Rezak uit Denver, Colorado tot dit progrockgenre. Vier lang uitgesponnen rocksongs die van tekst en muziek door hemzelf werden voorzien en in de opnamestudio werden ingespeeld met toetsenist Ray Paczkowski, bassist Tony Markellis en drummer Russ Lawton die alledrie deel uitmaken van de ‘Trey Anastasio Band’. Daarnaast waren er gastbijdragen van Joe Hettinga op piano bij het nummer “Borderline” en zingt Melanie Frances backing vocals bij de song “Leaving”. De Amerikaanse Indiër Kalyan Pathak uit Chicago speelt ook mee op tabla en percussie op alle tracks van deze plaat.

Het eerste nummer van dit minialbum is gitaarrocker “Light Of The Moon” die u op de video kunt beluisteren. “Borderline” heeft een ‘Doobie Brothers’-achtige gitaarintro en wordt in dezelfde stijl knap ingezongen door Marcus Rezak. Zijn gitaarspel domineert daarna eveneens het bijna acht minuten durende nummer “Leaving” vooraleer we aan het einde van dit in totaal 25 minuten durende minialbum zijn toegekomen met de volledig instrumentale track “Glitter Pillow”, een naar jazzimprovisatie neigend nummer met alweer virtuoos gitaarspel gespeeld door Marcus Rezak.

(valsam)